HATAY / DEFNE - Cengiz Topel İlkokulu

Etiket Sonuçları: Ulu

Mrt

Çanakkale Savaşı, yüzyılımızın en büyük savaşlarından birisidir. Millet olma bilincinin tohumlarının atılarak, Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasına zemin hazırlayan, bir azmin mücadelesidir.

Mrt

Deprem  tatbikatı, olası bir deprem sırasında nasıl davranılması gerektiğinin öğretilmesi amacıyla yapılan bir uygulamadır. Deprem tatbikatlarının amacı, çalışanların ve öğrencilerin deprem anında neler yapması gerektiğini öğrenmelerini sağlamak, olası bir depremde oluşabilecek can ve mal kaybını en aza indirmektir

Mrt

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi; 4/B Sınıfı öğrencilerimiz "Atasözleri ve Deyimleri Resmetme" çalışması yaptılar.

Şbt

Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün destekleriyle yürütülen 'Erdemli Masal Kervanı' projesi, yurt genelinde sahnesine devam etmektedir.

Ock

2023 - 2024 Eğitim ve Öğretim Yılı hayırlısı ile bitti. Çocuklar karnelerini alırken sevinç ve heyecan yüzlerinden okunuyordu.

Ara

Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası” tutumlu olmanın yanı sıra yerli malı kullanmanın önemine dikkat çekmek için bu yıl da 12 - 18 Aralık tarihleri arasında kutladık.

Kas

Okulumuzda “Öğretmenler Günü” kutlaması yapıldı. Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kaybettiğimiz tüm öğretmenler anıldı.

Kas

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve çağdaş Türkiye'nin mimarı olan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 10 Kasım 1938'de, aramızdan ayrılışının 85'nci yıl dönümünde andık.

Ekm

Bu yıl 29 Ekim 2023 tarihinde Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yıl dönümü. Bu özel gün, en görkemli etkinliklerle ve törenle kutladık. Cengiz Topel İlkokulu ile Mustafa Kemal Akbay İlkokulu beraber Atatürk ve Cumhuriyet'in ilan edilişini şiirler ve etkinliklerle coşkulu kutladık.

Ekm

Bakanlığımız tarafından yürütülen psikososyal çalışmaların bir  kolu olan   "Psikolojik Sağlamlık" sunumu, okulumuz öğretmenlerine Rehberlik Servisimiz Ayten Karaçay ve Ezgi Özgün Özçelik tarafından 12.10.2023 Perşembe günü verilmiştir.