T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
HATAY / DEFNE - Cengiz Topel İlkokulu

Depremlere hazır olmak istiyoruz...

Deprem  tatbikatı, olası bir deprem sırasında nasıl davranılması gerektiğinin öğretilmesi amacıyla yapılan bir uygulamadır. Deprem tatbikatlarının amacı, çalışanların ve öğrencilerin deprem anında neler yapması gerektiğini öğrenmelerini sağlamak, olası bir depremde oluşabilecek can ve mal kaybını en aza indirmektir

Vatandaşların deprem anındaki doğru davranış şekillerini refleks haline getirmesi için AFAD koordinasyonu ile ülke çapında tatbikat düzenleniyor.

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, deprem tatbikatı yapmayı zorunlu kılıyor.

Örneğin, zemin sarsılmaya başladığında veya büyük bir patlama duyulduğunda herkesin Çök-Kapan-Tutun hareketini yapması gerekir. Vücudun kapladığı alanı küçülten bu davranış, bizi havada uçan, saçılan ve dökülen cisimlerden koruyacak ve onlara hedef olmayacak bir yerde yapılmalıdır.

İster AFAD, ister başka kurum, yurt genelinde yapılan tatbikatların işe yarayıp yaramadığının geri dönütünü araştırıp yapması gerekmektedir. Bu tür tatbikatların faydası olması halinde devamına, yetersiz olması halinde yenilemelere gidilmesine gerek vardır.

Deprem TatbikatıDeprem TatbikatıDeprem TatbikatıDeprem TatbikatıDeprem TatbikatıDeprem TatbikatıDeprem TatbikatıDeprem TatbikatıDeprem TatbikatıDeprem TatbikatıDeprem TatbikatıDeprem TatbikatıDeprem Tatbikatı

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 08.03.2024 - Güncelleme: 08.03.2024 13:43 - Görüntülenme: 89
  Beğen | 23  kişi beğendi